Szürke Hegy Közösség
Dharma
 
Sásztrák
 
Egyéb
 
Újdonság
 
Mai Mantra
A létezők mind múlandók. Aki ezt látja, elfordul a szenvedés világától. A megtisztulás útja ez. (Dhammapada XX. 277.)
 
Buddha-számláló
Indulás: 2004-05-02
 
Szútrák
Szútrák : Szív szútra

Szív szútra

Buddha  2006.12.15. 00:15

A TÚLPARTRA JUTTATÓ BÖLCSESSÉG SZÍVÉRŐL SZÓLÓ BESZÉD

Tisztelet a szent és nemes túlpartra juttató bölcsességnek!

 

Avalókitésvara bódhiszattva a mély túlpartra juttató bölcsességben szemlélődött és felismerte, hogy az öt összetevő öntermészete üres.

 

Íme, Sáriputra, az alak csupán üresség, az üresség csupán alak. Az üresség nem különbözik az alaktól és az alak nem különbözik az ürességtől. Ami alak, az üresség. Ami üresség, az alak. Ugyan így az érzés, a gondolat, az emlék és a tudat.

Íme, Sáriputra, minden jelenségnek üresség a jellege. Nem keletkezett, nem szűnik meg, nem szennyezett, nem tisztított, nem hiányos, nem teljes.

Ezért, Sáriputra, az ürességben nincs alak, nincs érzés, nincs gondolat, nincsenek emlékek, nincs tudat. Nincs szem, fül, orr, nyelv, test, tudat. Nincs hang, szag, íz, tapintás, tudat minőségek. Nincs látószerv addig, hogy nincs tudatosságszerv. Nincs tudatlanság, nincs a tudatlanság megszűnése addig, hogy nincs öregség és halál, nincs az öregségnek és halálnak megszűnése. Nincs szenvedés, keletkezés, megszűnés, út. Nincs tudás, nincs elérés, nincs nem-elérés.

Ezért, Sáriputra, a bódhiszattva nem ér el semmit sem, a túlpartra juttató bölcsesség által a tudati akadályoktól mentesen lakozik. A tudati akadályok nincsenek, semmi sem félemlíti meg, semmi sem csalhatja meg, végül eléri a Nirvánát. A három időben létező minden Buddha a túlpartra juttató bölcsesség által ébredt fel teljesen a felülmúlhatatlan helyes megvilágosodásra.

Ezért tudd meg a túlpartra juttató bölcsességet, mint nagy mantrát, mint a nagy tudás mantráját, a felülmúlhatatlan mantrát, az összehasonlíthatatlan mantrát, a minden szenvedést elnyugtató mantrát. Ez igazság, nem hamisság.

A túlpartra juttató bölcsesség mondta mantra a következő: Gaté gaté páragaté páraszamgaté bódhi szváhá. (Ment. Ment. Átment. Teljesen átment. Megvilágosodás. Éljen!)

 

Így végződik a túlpartra juttató bölcsesség szívéről szóló beszéd.

 
Bódhidharma
Főkapu
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
MONDO
Avagy: Kérdés-Felelet! (csak tagoknak)
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!